5 Koraka da bolje razumeš Engleski

5 koraka da bolje razumeš engleski

Razumeš engleski na papiru, ali kad neko progovori imaš osećaj da bi i kineski bolje skapirao? 

Znaš onaj osećaj kad se nađeš u situaciji da ti neko nešto kaže na engleskom, a ti samo čuješ ugnfoadfmwog i samo klimaš glavom, smeškaš se a u tebi pritisak i nervoza rastu?

Ne brini, nije do tebe, i nije do tog „užasno teškog“ engleskog! 😉 Radi se o normalnoj pojavi koja se javlja kod svih ljudi koji nisu proveli dovoljno vremena SLUŠAJUĆI engleski jezik.

Sreća🍀 pa se ovo lako da rešiti. Šta uraditi? Za početak, ugledaj se na moje učenike iz Vijetnama za koje smo organizovali The English Singing Contest, gde su prvo mnoooogoo puta poslušali određene pesme, a zatim ih i otpevali, i na taj način zauvek zapamtili reči, izraze i idiome spomenute u toj nekoj pesmi.

Šta sve možeš da uradiš da bi bolje ČUO i RAZUMEO govorni engleski?

  1. Slušaj muziku🎶 – pusti pesmu i, dok je slušaš, čitaj tekst

  2. Gledaj filmove📺 – pusti film with English subtitles

  3. Umesto naših vesti slušaj vesti na engleskom

  4. Nađi jutjubera koji ti je OK i gledaj njegove podkaste i videe na engleskom

  5. Ponavljaj reči i izraze naglas što češće možeš🗣️

Ukoliko ti treba pomoć da se oslobodiš i progovoriš engleski, slobodno nam se javi i pronaći ćemo najbolju opciju za tebe, bilo da su to individualni ili grupni časovi konverzacije, ili grupni speaking program Progovori uz kafu. Tu smo da ti olakšamo učenje i pričanje engleskog do maksimuma 🙂 POGLEDAJ

Početna 1 1

Imaš pitanje za mene ili učiteljice, ili imaš neku nedoumicu ili komentar? Možda želiš da se pridružiš našem programu i naučiš engleski jezik u prijatnoj atmosferi?

Piši nam i rado ćemo ti pomoći u svemu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *