Kako naučiti engleski?

Kako naučiti engleski

Ne znaš odakle da počneš sa učenjem engleskog?

Po mom iskustvu, najbolji dogovori i najkreativnije ideje nastaju u kafani, nebitno da li se pije kafa ili vino😅, pa zašto ne bismo počeli da se opuštamo uz engleski koji se koristi upravo u kafani😁.

Zamisli da si negde na ulicama Praga, sa kolegama iz firme za vikend slaviš novi ugovor, ali eto baš ste se našli u kvartu gde trenutno ne vidiš nijedan bar… Gledaš okolo, i prvu osobu koju sretneš pitaš:

– Is there a bar anywhere here?

– Yeah, just go straight and you’ll see a bar on the first left corner!

– Thanks! 😁

Užurbanim korakom žuriš sa društvom prema baru, stiglo je piće, slavi se novi ugovor, pružaš kolegi koji je stranac čašu uz rečenicu:

– I’ve bought you a drink.

– Cheers, mate!

– Here’s to our new contract!

– Bottoms up!

I popiješ na eks (kad je već kolega tražio). 🥂

Naravno da su pravopis, gramatika, pravilan izgovor i upotreba jezika od neizmernog značaja za očuvanje samog jezika, kao i kulture i tradicije jednog naroda (i zato je pre svega važno da dobro poznaješ svoj jezik), međutim, kada se radi o stranom jeziku, njega učimo kao što bebe uče maternji jezik, i greške su DOZVOLJENE, jer bez njih nema napretka.

Više o ovome u nekoj od narednih objava… A sada lepo skuvaj ☕, namesti se udobno i isprobaj sam(a) sa sobom (ili sa prijateljem, kolegom, momkom, ženom, komšijom) neke od ovih izraza!

Krenimo od početka

Šta god da počinješ da učiš, bitno je da znaš zašto to učiš. Neophodno je odrediti svoje ciljeve, a zatim i prioritete, i onda kad to znamo treba postaviti skalu bitnosti i hitnosti. Kada nam je nešto jako važno, za to ćemo se itekako potruditi. Kao i ovaj gore što časti zbog novog ugovora. 🙂

U suštini, nije ni bitno odakle ćeš ako znaš gde želiš da stigneš i šta nameravaš da postigneš.

Zato razmisli koji su tvoji razlozi za učenje engleskog, i zbog čega ti je to važno. Da li trenutno postoji nešto što je bitnije ili hitnije od toga?

Ukoliko ti je engleski trenutno apsolutni prioritet (recimo da od sledećeg meseca preuzimaš strane klijente s kojima ćeš komunicirati samo na engleskom), onda nema razloga za odlaganje. 

Kada doneseš odluku da krećeš sa učenjem, razmisli koji si tip učenika. Da li više voliš individualne časove ili samostalni rad? Da li ti je možda dosadno na privatnim časovima i želiš da učiš engleski sa grupom, ili možda nemaš dovoljno koncentracije za samostalno učenje pa hoćeš baš individualne časove sa učiteljicom?

U zavisnosti od tvojih odgovora, dajem ti nekoliko opcija:

  1. ako si samostalni tip i nije ti problem da učiš sam(a), može ti pomoći serijal od 25 IGTV videa na instagramu (english.coffeetalk) i na YouTube-u (English Coffee Talk) – kreće se od osnova – Present Simple, Present Continuous, Past Simple itd.

  2. ako si individualac ali potrebna ti je pomoć, mogu ti pomoći individualni časovi konverzacije sa našim top učiteljicama.

  3. ako si društveni tip, želiš da učiš engleski u grupi i voliš da upoznaješ nove ljude, naš SPEAKING program “Progovori uz kafu” ili grupni časovi konverzacije Coffee Talk su prava stvar za tebe! Proveri kakvi su uslovi i koji speaking program ti više odgovara, i prijavi se već danas!  

Šta god da izabereš, mi smo tu da ti pomognemo. Čekamo te!

Početna 1 1

Imaš pitanje za mene ili učiteljice, ili imaš neku nedoumicu ili komentar? Možda želiš da se pridružiš našem programu i naučiš engleski jezik u prijatnoj atmosferi?

Piši nam i rado ćemo ti pomoći u svemu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *